هواساز ها در انواع گوناگون تولید می شوند که میتوان مدل یک منطقه ای، چند منطقه ای، عمودی، افقی و ... را نام برد که با توجه به نیاز پروژه و شرایط آن و همچنین جایگاه و محل نصب آن نسبت به خرید آن اقدام کرد.
جهت استفاده از دستگاه هواساز به تجهیزاتی از جمله چیلر و دیگ آب گرم نیاز است.
با توجه به اینکه هواساز در مکان های مختلف مانند بیمارستان ها، هتل ها، سالن های ورزشی، سالن های آمفی تئاتر، سینماها، سالن های اجتماعات و ... نصب میشوند و کارکرد متفاوتی دارند، از فیلترهای مختلفی در هواسازها استفاده می شود که می توان فیلتر های پلیتد، هپا، کیسه ای و ... را نام برد.
اینورتر یا موتور های دور متغیر باعث هزینه های اضافی در خرید هواساز می شود ولی باعث صرفه جویی در مصرف برق و انرژی در دستگاه هواساز نسبت به هواساز با دور ثابت می گردد. همچنین هواساز دارای اینورتر نسبت به هواساز دارای موتور های دور ثابت صدای کمتری ایجاد می کنند.
ظرفیت هوادهی هواساز بر اساس متر مکعب بر ساعت محاسبه می گردد که برای برآورد ظرفیت و میزان هوادهی هواساز باید نقشه ها و پلان های واحد بررسی گردد. همچنین بازدیدهایی توسط کارشناسان مجرب صورت گیرد تا بتوان ظرفیت اصلی هواساز مشخص گردد تا برآورد قیمت دقیق تر باشد.
هواساز ها بر اساس کاربرد و نوع پروژه به سه دسته هواساز های معمولی یا ترکیبی، هواساز های هایژنیک یا بیمارستانی و هواساز های تمام هوای تازه تقسیم میشوند.
هواسازها بر مبنای نوع کنترل جریان هوا به دو دسته حجم ثابت و حجم متغیر تقسیم می شوند.
هواساز ها بر اساس جهت جریان خروجی هوا به سه دسته روبهرو زن، بالا زن و پایین زن تقسیم می شوند.
دستگاه هواساز برمبنای زون بندی به دو دسته تک منطقهای و چند منطقه ای تقسیم می شوند. هواساز تک منطقه ای فقط یک خروجی هوا دارد ولی هواساز چند منطقه ای بیش از یک خروجی هوا دارد.
هواساز ها بر اساس شکل یونیت به دو دسته افقی و عمودی تقسیم میشوند.
به دلیل آنکه هواسازها کاربردهای متنوعی دارند می توان سیستم های کنترلی متنوعی را برای دستگاه هواساز اجرا کرد. این سیستم کنترلی وظیفه دارد که کیفیت عملکرد هواساز را کنترل کند و میزان کنترلی که بر روی هوا دارد به کاربری پروژه بستگی دارد. در اکثر هواسازها تنها قابلیت روشن و خاموش شدن فن برای آن تعبیه شده است.
برای کنترل میزان هوادهی در هواساز می توان از دمپر (دریچه هوا) یا اینورتر فن (سیستم کنترل دور موتور فن) استفاده نمود.
خیر، از هواساز در هر اقلیمی می توان استفاده کرد ولی در شهرهای شمالی و جنوبی کشور که آب و هوای مرطوب دارند و رطوبت آن شهر ها بالا است، باید از چیلرهایی استفاده کرد که برای آن آب و هوا ساخته شده باشند تا بتوانند میزان آب مناسب برای کویل سرمایشی را تامین کند.
ایرواشر یک نوع هواساز است که کویل سرمایی برای سرمایش ندارد و از سرمایش تبخیری استفاده می کند که توسط رطوبت زن های داخلی آن ایجاد می گردد ولی هر دو دستگاه دارای کویل گرمایشی هستند که به یک نحو کار می کند.
هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و هر دو ترجمه کلمه انگلیسی weather maker می باشند که در گذشته این کلمه به هواساز ترجمه شده است ولی با توجه به اینکه هوا ساخته نمی شود و فقط تحت عملیات مشخص به شرایط بهینه می رسد در نتیجه کلمه هوارسان جایگزین این کلمه شده است ولی با توجه به اینکه در فرهنگ گفتاری ایران کلمه هواساز جا افتاده است به همین علت بیشتر از کلمه هواساز به جای هوارسان استفاده می شود.
بله با توجه به نوع کاربری و درخواست کارفرما می توان از انواع رطوبت زن ها در هواساز استفاده کرد و آن را تولید نمود.
2 Comments
سلام
دستگاه ما مدل atlas copco 850 هست یه error زده نوشته (sensor (s و روشن نمیشه میشه راهنمایی کنید دلیلش چیه?⁈
سلام کاربر گرامی
مربوط به کمپرسور هوا است و در حوزه تهویه نمی باشد.