در این مقاله به بررسی مزایا و معایب مینی چیلر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
مینی چیلر از دستگاه های مهم در سیستم های تهویه مطبوع به ویژه در ساختمان های مسکونی می باشد که با کمک سیکل تبرید تراکمی آب را خنک می نماید.
مینی چیلرهای در واقع همانند چیلر هوا خنک با ابعاد و ظرفیت های پایین تر که پمپ و منبع انبساط در داخل دستگاه جایگذاری شده است، می باشند. آب سردی که در اواپراتور مینی چیلر خنک شده است این قابلیت را دارد که در کلیه ی تجهیزات مرتبط با تهویه مطبوع مانند فن کویل یا هواساز مورد استفاده قرار گیرد و آب سرد به وسیله پمپ و لوله کشی به فن کویل یا هواساز رسانده می شود.
گرما و حرارت جذب شده از مبرد در عملکرد مینی چیلر به محیط اطراف برگردانده می شود که این گرما می تواند در کاربرد های گرمایشی مورد استفاده قرار گیرد.
مینی چیلر را می توان یک چیلر با ظرفیت پایین تر معرفی نمود. ظرفیت برودتی مینی چیلرها غالبا کمتر از ۱۰ تن تبرید می باشد و کندانسور موجود در مینی چیلر ها معمولا به صورت هوا خنک طراحی و به کار برده شده اند. به دلیل آنکه در مینی چیلرها از کندانسور هوایی استفاده شده است، مینی چیلر این توانایی را دارد که در اقلیم ها و شرایط آب و هوایی گوناگونی مورد استفاده قرار گیرد.
از مینی چیلر ها با هدف خنک کردن آب سیکل تبرید تراکمی در سیستم ها تهویه مطبوع از مینی چیلر ها استفاده می شود. مینی چیلر ها مانند تمامی چیلرهای تراکمی بر اساس سیکل تبرید تراکمی بخار عمل می کنند.
نحوه عملکرد مینی چیلر ها به این صورت است که بخار مبرد توسط کمپرسور متراکم می شود و دچار افزایش فشار و دما می گردد. گرمای مبرد به وسیله کندانسور وارد هوای محیط شده و مبرد در فاز مایع قرار می گیرد. مایع مبرد خروجی از کندانسور پس از عبور از شیر انبساط دچار افت فشار زیادی می شود و اگر بخشی از مایع مبرد تبخیر شود باعث افت دمای بیشتر مبرد می گردد.
در انتها نیز مبرد سرد به اواپراتور وارد شده و به وسیله جریان آب عبوری گرم می گردد و مبرد پس از تبخیر مجدداً به کمپرسور برای تکرار سیکل باز می گردد.
مینی چیلر ها، اغلب برای پروژه های تهویه مطبوع در ساختمانهای مسکونی مخصوصا با تعداد واحدهای کم استفاده می گردد. البته آنها را می توان در ساختمان های اداری و تجاری نیز به کار برد که شرط استفاده در ساختمان های اداری و تجاری با متراژ کم و تعداد واحدهای پایین می باشد.
مینی چیلر ها در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری همراه با فن کویل ها مورد استفاده قرار می گیرد که آب سرد تولید شده توسط مینی چیلر وارد فن کویل شده و سرمایش مورد نیاز برای فضای داخلی ساختمان به وسیله فن کویل تامین گردد و آب سرد پس از تولید سرمایش به مینی چیلر باز می گردد و برای تکرار سیکل تبرید تراکمی بخار آماده می شود.
اگر از مینی چیلر برای پروژه های صنعتی استفاده شود بهتر است از کمپرسورهای پیستونی در مینی چیلر استفاده شده باشد چراکه این نوع کمپرسور انتخابی مناسب تر برای پروژه های صنعتی می باشد.
کمپرسورهای پیستونی برخلاف کمپرسور های روتاری و اسکرال قابلیت تعمیر دارند و در اصطلاح یکبار مصرف نمی باشند همچنین این نوع کمپرسور را می توان در شرایط کاری مختلف به کار برد.
مینی چیلر شامل اجزا و تجهیزات بسیاری است که مهم ترین اجزای اصلی تشکیل دهنده ی مینی چیلر به شرح زیر می باشد:
در ادامه به توضیح مزایا و معایب مینی چیلر خواهیم پرداخت.
از مزایای مینی چیلر به عنوان یکی از اجزای مهم و کاربردی سیستم های تهویه مطبوع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
علاوه بر تمامی مزایای ذکر شده، استفاده از مینی چیلر شامل معایبی نیز می باشد که در زیر ذکر شده است:
در این مطلب مزایا و معایب مینی چیلر به صورت موردی توضیح داده شد. سوالات خود را می توانید در بخش کامنت ها بپرسید.