هواساز به عنوان یکی از سیستمهای تهویه مطبوع، برای کنترل و تنظیم دما، کنترل رطوبت، بهبود کیفیت هوا و تأمین هوای تازه شناخته میشود.
هواسازها را میتوان از اصلیترین دستگاههای تهویه مطبوع دانست. این دستگاه این قابلیت را دارد که با تجهیزاتی مانند چیلر، بویلر یا دیگ فولادی ادغام شود. یکی از مهمترین ویژگیهای دستگاه هواساز، فیلتراسیون و افزایش کیفیت هوا است.
کویلهای سرمایی دستگاه که آب سرد از آنها عبور میکند، وظیفه خنککردن هوا را بر عهده دارند و در فصل تابستان مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین کویلهای گرمایی دستگاه که حاوی آب گرم یا بخار هستند، در فصول سرد وظیفه گرمایش هوا را دارند.
هواساز را میتوان برای 3 کارکرد سرمایش، گرمایش و رطوبت استفاده کرد. برای تولید گرمایش، آب گرم یا بخار داغ که به وسیله بویلر تولید شده، با استفاده از لوله ها وارد کویل گرمایشی دستگاه می شود و پس از عبور هوا از روی کویل گرمایشی و انتقال حرارت بین هوا و آب، هوا دچار افزایش دما شده و به صورت گرم از طریق کانال به محیط منتقل می گردد. برای تولید سرمایش، آب سرد که به وسیله چیلر تولید می شود، توسط لوله ها وارد کویل سرمایشی دستگاه هواساز میگردد و با عبور هوا از روی کویل سرمایشی، هوا به واسطه انتقال حرارت با آب سرد خنک شده و برای سرمایش محیط به فضای داخلی انتقال داده می شود. همچنین، توجه داشته باشید که تنظیم رطوبت هوا به وسیله دستگاه هواساز با استفاده از رطوبت زن ها انجام می گیرد.
هواساز ها را میتوان به عنوان یکی از کاربردی ترین و پر مصرف ترین دستگاه های تهویه مطبوع به حساب آورد. این دستگاه، دامنه گسترده ای از کاربردها را به خود اختصاص می دهد که بخشی از این کاربردها در ادامه لیست شده اند:
هواسازها متناسب با کاربری و نیاز پروژه، از بخش های متنوع و متفاوتی تشکیل شده اند. اجزای اصلی این دستگاه ها عبارتند از :
هواساز ها نیز مانند تمام دستگاه های سیستم تهویه مطبوع، دارای مزایایی می باشند که در زیر، به معرفی این مزایا می پردازیم:
هواسازها بر اساس نوع کاربرد، شکل ظاهری، زون بندی، جهت خروج هوا، نوع کنترل جریان هوا و محل قرارگیری فن دمنده تقسیم بندی میشوند.
انواع هواسازها را بر اساس نوع کاربرد آن ها، می توان در دسته بندی زیر قرار داد:
هواساز های معمولی و نرمال، با بدنه ای از جنس گالوانیزه ساخته می شوند. این نوع از هواساز ها دارای کویل سرمایش گرمایش و فن دمنده هستند و برای تامین هوای خروجی به جز هوای تازه که از محیط خارجی تامین می شود، از هوای برگشتی در ساختمان نیز استفاده می کنند که این امر، موجب کاهش مصرف انرژی می گردد. هواساز های معمولی و نرمال را در مصارفی که نیاز به هوای بسیار تمیز نمیباشد، استفاده می کنند که از مکان هایی که در آنها از این نوع از هواسازها استفاده میشود، میتوان به ساختمان های مسکونی، اداری، تالارهای پذیرایی، رستوران ها، سالن های همایش و آمفی تئاتر، مراکز آموزشی و دانشگاه ها، مراکز خرید و سالن های ورزشی اشاره نمود.
هواساز هایژنیک، نوعی از هواساز ها می باشد که قادر است هوای کاملاً تمیز که فاقد هر گونه گرد و غبار و مواد آلاینده میباشد را تامین نماید و در مکان هایی که تمیزی هوا بسیار مهم است، استفاده می شود.
هواسازهای هایژنیک، قادر به استفاده از هوای برگشتی نمی باشند و تنها از هوای تازه محیط استفاده می نمایند. این نوع هواساز ها در فضاهایی مانند آزمایشگاه های ابزار دقیق، اتاق های تمیز و بیمارستان ها استفاده می گردند.
در طراحی و ساخت هواساز هایژنیک، نیاز به اقدامات ویژه ای می باشد که از این اقدامات میتوان به استفاده از ورق استیل ضد زنگ با گوشه های منحنی شکل برای جداره داخلی بدنه، تعبیه ی فن های بدون پولی تسمه و پروفیل های ترمال بریک در تولید فریم هواساز و استفاده از فیلترهایی مانند فیلتر هپا اشاره نمود.
هواسازهای سقفی تعریف مشخصی ندارند و میتوان آنها را نوعی هواساز با ظرفیت هوادهی پایین دانست که در سقف کاذب ساختمان نصب میشوند.
این نوع هواساز به دلیل ابعاد کوچک، معمولاً قادر به استفاده از آپشنهای مختلف نیست. در این هواسازها، معمولاً دو سیستم مجزا برای سرمایش و گرمایش وجود دارد و از فن دمنده در یک لایه پیشفیلتر فلزی استفاده میشود که شباهت زیادی به ساختار فن کویلهای کانالی دارد. تفاوت اصلی هواساز سقفی توکار با فن کویل کانالی در این است که هواسازهای سقفی توکار قادر به تولید حجم هوای بالا با فشار بیشتر هستند.
هواسازهای سقفی توکار معمولاً در فضاهایی مانند فروشگاهها، مراکز خرید، رستورانها، سالنهای ورزشی و سایر مکانهای مشابه که نیاز به حجم هوای کمی دارند، استفاده میشوند.
این محصول بر اساس شکل یونیت به دو نوع هواساز عمودی و هواساز افقی تقسیم میشود.
به طور کلی، استفاده از هواسازهای افقی نسبت به هواسازهای عمودی رایجتر است.
یکی دیگر از دستهبندیهای هواسازها، بر اساس محل قرارگیری فن دمنده است. فن دمنده میتواند بعد از کویل سرمایشی یا قبل از آن نصب شود:
از دیگر روش های طبقه بندی انواع هواسازها، می توان به جهت خروج هوا اشاره نمود. جهت خروج جریان هوا در نحوه نصب فن سانتریفیوژ درون هواساز تاثیر دارد. دریچه ورود و خروج هوا در دستگاه هواساز، به شکل های مختلفی قرار می گیرد که بر این اساس، هواسازها شامل دسته بندی زیر می باشند:
هواسازها بر اساس فضایی که اشغال میکنند و میزان هوادهی مورد نیاز ساختمان، در ظرفیتهای مختلف طراحی و تولید میشوند. هواسازهای صنعتی دارای ابعاد و ظرفیتهای بزرگتری نسبت به هواسازهای خانگی هستند و معمولاً در محیطهای تولیدی و کارخانجات استفاده میشوند.
سیستمهای کنترلی در هواساز پارامترهایی مانند دما، رطوبت و میزان هوای مورد نیاز را بررسی کرده و در طول فصول مختلف و ساعات مختلف شبانهروز، دما و رطوبت مناسب برای ساختمان را تنظیم میکنند.
معمولاً میزان کنترلی که در یک دستگاه هواساز قابل تنظیم است، بستگی به نیازها و الزامات پروژه دارد. به طور کلی، هواسازها بر اساس سیستم کنترل جریان به دو دسته تقسیم میشوند:
یکی دیگر از روشهای تقسیمبندی هواسازها، بر اساس نوع زونبندی آنهاست که به دو دسته تک منطقهای و چند منطقهای تقسیم میشوند.
2 Comments
سلام. خواستم بدونم امکان نصب هواساز در یک ساختمان 10 طبقه 4 واحدی مسکونی وجود داره و چقدر هزینه داره؟ شرکت شما نصب و راه اندازی دستگاه ها رو هم انجام میده و گارانتی محصول به چه شکلی هستش؟ هدف ما از خرید هواساز تاپ تهویه اینه که به جای کولر استفاده بشه و تصفیه هوا رو برامون انجام بده. بهترین گزینه برای ما کدومه؟
سلام .
بستگی به معماری ساختمان دارد و این که الان در حال ساخت است یا ساخته شده.
لطفا با شماره های 88874741-021 و 88874742-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما به درستی شما را در خرید هواساز مناسب راهنمایی کنند.