در هنگام ساخت ساختمان یا تجهیز ساختمان یکی از تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز، چیلر می باشد که در هنگام خرید آن، مهم ترین عاملی که به باید به آن توجه کرد، مصرف برق چیلر است. زیرا هرچه مصرف برق محصول کمتر باشد هزینه خرید و نگهداری آن نیز مقرون به صرفه تر خواهد بود.
همچنین بخوانید: مصرف برق فن کویل
به صورت کلی چیلر ها به دو دسته ی تراکمی و جذبی تقسیم می شوند که هر دو دسته برای فعالیت خود نیاز به انرژی دارند. چیلر های جذبی با انرژی حرارتی و چیلر های تراکمی با انرژی الکتریکی کار می کنند. به همین دلیل تنها چیلر های تراکمی و انواع آن ها موضوع بحث ما هستند.
از مهم ترین بخش هایی که در چیلر های تراکمی (چیلر تراکمی هواخنک – چیلر تراکمی آب خنک) و مینی چیلر های تراکمی موجب مصرف برق می شود، موتور الکتریکی متصل به کمپرسور، موتور های الکتریکی متصل به پمپ آب اواپراتور، برج های خنک کننده و فن های کندانسور می باشد.
مصرف برق در چیلر های تراکمی هوا خنک بیشتر از مدل آب خنک می باشد زیرا در این نوع چیلر، کویل های هوایی توسط فن ها خنک می شوند ضمن اینکه کمپرسور چیلر هوا خنک از چیلر آب خنک بزرگ تر بوده و هرچه کمپرسور بزرگ تر باشد مصرف برق نیز بیشتر خواهد بود. به طور کلی میزان مصرف برق چیلر های تراکمی هوا خنک بر اساس محاسبه توان الکتریکی کمپرسور ها و آمپر مورد نیاز آن ها برآورد می شود.
در چیلر آب خنک، فن های کندانسور با آب خنک می شوند که به همین دلیل نیاز به پمپ و برج خنک کننده وجود دارد ولی عدم وجود فن در این چیلر از فشار کاری وارد بر چیلر کاسته و مصرف برق را کاهش داده است.
بیشتر بخوانید: مصرف برق داکت اسپلیت
از دیگر عواملی که بر مصرف برق چیلر ها اثرگذار است منطقه جغرافیایی و اقلیم ناحیه است زیرا مصرف برق چیلر در نواحی خشک با نواحی معتدل کاملا متفاوت است. در نواحی خشک چیلر تعداد ساعات بیشتری در شبانه روز روشن است تا هوا را خنک کند در نتیجه میزان بیشتری برق مصرف می کند.
همچنین بخوانید: 5 راهکار کاهش مصرف برق داکت اسپلیت در تابستان
از طریق روش ها متفاوتی می توان مصرف برق یک چیلر را محاسبه کرد ولی طبق آخرین فناوری های ایجاد شده در این صنعت، نرم افزار هایی طراحی شده که با وارد کردن مشخصات چیلر خریداری شده در آن ها، می توان تعداد واحد برق مصرفی هر چیلر را محاسبه کرد.
(( مصرف برق کل = برق مصرفی فن های کندانسور + برق مصرفی پمپ آب سرد + برق مصرفی موتور الکتریکی کمپرسور ))
(( مصرف برق کل = برق مصرف فن های کندانسور + برق مصرفی پمپ آب سرد + برق مصرفی موتور الکتریکی کمپرسور + برق مصرفی فن برج خنک کننده ))
“مصرف برق چیلر ها با توجه به سایز آن ها، منطقه جغرافیایی یا اقلیم ناحیه و همچنین نوع چیلر انتخابی متفاوت می باشد. و بهترین انتخاب برای شما، چیلری است که با شرایط و ویژگی های محل زندگی شما همخوانی داشته باشد.”