به گزارش خبرگزاری مهر، پوشش جدیدی که محققان دانشگاه استنفورد ارائه کرده اند از پرتو های خورشیدی گرما جذب کرده و به سمت فضا منعکس می کند ضمن اینکه هیچ اختلالی در فوتون های دریافتی ایجاد نمی شود.
احتمال می رود درصورت تولید زیاد این پوشش های سیلیکنی از آنها بتوان در روند خنک سازی تهویه مطبوع خودروها به طور گسترده و در هوای باز استفاده نمود.
جالب است بدانید که حتی در روز های سرد زمستان در طی تابش خورشید در یک روز آفتابی دمای سلول های خورشیدی به 80 درجه ی سانتیگراد می رسد.
فزونی گرمای تولید شده در این سلول ها معضلات زیادی را در کارکردشان ایجاد می کند به صورتی که عمر مفید آن ها در مقایسه با هزینه تولیدشان چندان زیاد نیست و این درحالی است که همواره باید در معرض تابش نور خورشید قرار داشته باشند. در حقیقت با گرم تر شدن ، بازده کاریشان کاهش می یابد.
بررسی ها نشان می دهد بازده کاری سلولهای خورشیدی استاندارد به ازای افزایش ۱۰ درجه سانتیگرادی حدود ۲۰ درصد کاهش می یابد.
اما به لطف دستاورد اخیر محققان دانشگاه استنفورد در راستای خنک سازی سلول های خورشیدی تا ۱۳ درجه از گرمای سلولهای خورشیدی جذب و کاسته می شود.