یک پژوهشگر خصوصیات تهویه مناسب مسکن از دیدگاه طب سنتی را تشریح کرد. فاطمه علیزاده در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت:
تهویه منازل عبارت از تجدید بدون وقفه هوا، که در فضاهای بدون مانع به واسطه حرکات عمودی و افقی توده هوایی ایجاد شود. به گفته وی امروزه به دلیل اینکه اتاقها انسداد کامل دارند، در ساخت ساختمانها باید به تهویه مطبوع مناسب اتاقها حتماً دقت شود. اگر میبینند که نمی شود تهویه ایجاد کرد، باید تهویه را به صورت لحظهای ایجاد کنند.
این پزشک و پژوهشگر افزود: در گذشته بخاری دودکشدار استفاده می شد که رایج ترین وسیله تهویه بوده که باعث تهویه هوا می شد.در تهویه ورودی و خروجی هوای اتاقها بهتر است ورودی هوا در ارتفاع پایین باشد و خروجی هوا در ارتفاع بالاتر قرار بگیرد چون میدانید که هوای خالص سردتر و سنگین تر است و هوای فاسد (که مصرف شده توسط انسان ها و حیوانات) گرم و سبک تر است، از بالا خارج بشود خروجیها باید بالاتر باشد که آن خارج شود.
علیزاده عنوان کرد: در کل یک مکان مناسب برای زندگی باید خصوصیاتی از جمله فضای وسیع داشته باشد که در طب اسلامی هم ذکر شده است که یکی از اسباب سعادت مرد این است که خانه بزرگ داشته باشد و همچنین خاک پاکیزه، آب شیرین و پاک داشته باشد.
وی ادامه داد: وجود 4 فصل و داشتن اقلیم مناسب برای زندگی بهتر از سنگستان و ریگزار دور است و باید منازل در پستی و بلندی معتدل باشد و همچنین هوای معتدل و تمیز داشته باشد. برای وزیدن باد محلی قرار گیرد و یا جایی باشد که باد بتواند بوزد و بسته نباشد.
این پزشک و پژوهشگر افزود: بهتر است که محل زندگی فرد در اقلیم 4 و 3 باشد که مزاج معتدل تر بوده و باعث میشود که هضم قوی شود و جثهها معتدل، حافظه و هوش سالمی داشته باشند و افراد شجاع و خوش اخلاق شوند.
علیزاده خاطرنشان کرد: در کل اگر آب و هوای شهر مناسب زندگی نبود، بهتر است برای دوری از هوای فاسد در خانههای وسیع و بزرگ در ارتفاع بالا مسکن گزینند، که ورودیهای وسیع داشته باشند و درها به شمال و شرق باز شوند و مانع آفتاب و باد شرقی هم وجود نداشته باشد که این خصوصیاتی است که در طب ایرانی برای مسکن و بلادهای مناسب برای زندگی ذکر کردهاند.