داکت اسپلیت یکی از رایج ترین سیستم های سرمایش و گرمایش در تهویه ساختمان ها می باشد. در داکت اسپلیت کم مصرف یا اینورتر از کمپرسور اینورتر که دور شفت کمپرسور متغیر است، استفاده می شود که باعث می شود از استارت های مجدد دستگاه در اوج مصرف برق کاسته شود و در نتیجه تعداد خاموش، روشن شدن های کمپرسور کاهش پیدا کند، این امر مصرف بهینه انرژی را بدنبال دارد. استفاده از داکت اسپلیت ها باعث می شود که هزینه های هر واحد به صورت مستقل باشد.
داکت اسپلیت ها بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار میکند اجزای آن کمپرسور، شیر انبساط، کندانسور و اواپراتور می باشد. داکت اسپلیت ها از دو بخش یونیت داخلی یا هواساز و یونیت خارجی یا کندانسور تشکیل شده اند. یونیت خارجی در محیط بیرون و یونیت داخلی درون سقف کاذب نصب می شوند. این دو بخش با یک جفت لوله مسی به یکدیگر متصل هستند. هوای سرد یا گرم تولید شده توسط داکت اسپلیت ها به وسیله کانال های هوا در اتاق های ساختمان توزیع می شود.
همانطور که ذکر شد داکت اسپلیت های کم مصرف میدیا دارای کمپرسور های دور متغیر میباشند که پس از روشن شدن با توجه به دمای اتاق دور کمپرسور تنظیم می گردد تا دمای اتاق به دمای دلخواه برسد، سپس دور کمپرسور به پایین ترین حالت خود می رسد و این کار باعث می شود تا تعداد خاموش و روشن نشدن کمپرسور به حداقل برسد و باعث کاهش هزینه های انرژی می شود. داکت اسپلیت های کم مصرف مدیا علاوه بر متغیر بودن دور کمپرسور، دارای برد اینورتر نیز هستند. داکت اسپلیت کم مصرف مدیا رده انرژی A+ را دارد. داکت اسپلیت های کم مصرف میدیا دارای 5 سال ضمانت کمپرسور و 12 ماه گارانتی قطعات می باشند.
برای تعیین ظرفیت و تعداد داکت اسپلیت مورد نیاز باید پلان های معماری ساختمان توسط کارشناسان بررسی شود. ضمناً شهر محل قرارگیری ساختمان نیز در ظرفیت داکت اسپلیت ها تأثیرگذار می باشد. در ساختمان هایی با متراژهای بالا بهتر است از ۲ دستگاه یا بیشتر استفاده شود. در داکت اسپلیت ها با ظرفیت کم از کمپرسور های تکفاز استفاده می شود.
بعد از آن که ظرفیت و تعداد داکت اسپلیت ها مشخص شد باید محل قرارگیری آن ها با توجه به پارامترهای مختلف مثل امکان کانال کشی، امکان اجرای لوله ها و … مشخص گردد. بدین منظور کارشناسان شرکت تهویه نوین برای تعیین بهترین مکان نصب بازدیدهای از پروژه انجام می دهند تا تمام جوانب در نظر گرفته شود.