چیلر برقی (Electric chiller) یکی از مهم ترین سیستم هایی که در سیکل های تبرید مورد استفاده قرار می گیرد است. وظیفه اصلی چیلر و یا در اصطلاح سرد کن، گرفتن حرارت از سیال است. هنگامی که یک سیال همچون آب در مسیر سیکلی که طی می کند حرارت هایی را که لازم است به خود جذب می کند، لازم است که سیستمی برای دفع این حرارت ها به محیط خارج از سیکل از وجود داشته باشد. چیلر برقی و یا (Electric chiller) به هدف دفع حرارت از سیال به کار گرفته می شود. این سیستم در انواع مختلفی وجود دارد که بنا به شرایط و سیکلی که در آن قرار می گیرد نوع آن انتخاب می شود. از چیلر برای خنک سازی و برودت در فضاهای مختلف مسکونی، صنعتی و … استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: چرخه سردسازی و نحوه محاسبه ضریب عملکرد
چیلر تراکمی به چیلر هایی گفته می شود که برای دفع حرارت و خنک کردن آب از انرژی الکتریکی استفاده می کنند، به همین علت است که به آن ها چیلر برقی نیز می گویند. در آن ها معمولا از گازهای مبرد فریون استفاده می شود. روند کار به این صورت است که سیال مبرد وارد اواپراتور می شود، گرمای محیط که به سیال مبرد داده می شود باعث تبخیر آن شده و در نتیجه محیط خنک می شود. معمولا از سیال آب جهت انتقال سرما یا گرما در چیلر برقی استفاده می شود.
برای مشاوره خرید چیلر برقی و استعلام قیمت دستگاه میتوانید با متخصصین کاربلد ما تماس حاصل نمایید.
بیشتر بخوانید: چیلر آبی
یکی از مهم ترین اجزایی که در عملکرد این سیستم موثر است، کمپرسور است و در صنعت از کمپرسور به عنوان قلب تپنده این سیستم یاد می شود.
وسیله اصلی این قطعه تبدیل کردن بخار به مایع است و پس از کمپرسور نصب می شود، مبرد به صورت بخار وارد کندانسور و در فاز مایع از آن خارج می شود.
از دیگر اجزای چیلر برقی اواپراتور و یا تبخیر کننده است. در دستگاه های برودتی اواپراتور باعث می شود که مبرد با بخار شدن به سردن شدن سیال که معمولا آب است کمک کند و آب خنک شده مجددا وارد سیکل می شود.
شیر انبساط وظیفه کم کردن فشار مبرد خروجی از کندانسور را به عهده دارد. مبرد هنگامی که از کندانسور خارج می شود دارای فشار بسیار زیادی است که نیاز است کنترل شود، برای کم کردن این فشار از شیر انبساط استفاده می شود. شیر انبساط قبل از اواپراتور و در ورودی آن نصب می شود، همچنین این شیر قادر است که میزان مبرد ورودی را با توجه به بار سرمایشی و سایر پارامتر های دیگر تنظیم کند.
از چیلرهای تراکمی در تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی، صنایع غذایی، داروسازی، شیمیایی و … استفاده می شود.
برای مشاوره خرید چیلر برقی و استعلام قیمت دستگاه میتوانید با متخصصین کاربلد ما تماس حاصل نمایید.