چیلر های صنعتی (industrial chiller) به منظور کاهش دمای ماشین آلات صنعتی و دستگاه هایی که در حین عملکرد خود گرما تولید می کنند، کاربرد دارد. ساختار و میزان بازدهی چیلر های صنعتی در مقایسه با چیلر های خانگی یا چیلر های اداری، متفاوت می باشد. چرا که چیلر های صنعتی در تمام فصول سال به کار گرفته می شوند.
چیلر صنعتی را می توان بر اساس نوع کندانسور تقسیم بندی کرد.
همچنین از نظر نوع کمپرسور نیز می توان چیلر های صنعتی را در دسته های پیستونی، اسکرال، اسکرو و سانتریفیوژ نیز دسته بندی کرد. البته می بایست قبل از اقدام به خرید حتما، نوع چیلر مناسب با محیط مورد نظر شما کارشناسی و تعیین شود. در این زمینه می توانید از مشاوران شرکت تهویه نوین مشاوره بگیرید.کارشناسان تهویه نوین بهترین چیلر صنعتی را با توجه به شرایط شما معرفی خواهند کرد.
در تمامی صنایعی که دستگاه های پیشرفته و صنعتی بزرگ استفاده می شود، چیلر صنعتی کاربرد دارد. عمده ترین صنایعی که از چیلر های صنعتی استفاده می کنند، به شرح زیر اند:
البته تعداد این صنایع محدود به این لیست نبوده و تقریبا تمام صنایع بزرگ از چیلر های صنعتی بهره می گیرند.
در بیشتر مراحل فرآوری نفت خام و تبدیل آن به فرآوده های نفتی، گرمای زیادی تولید میشود. به همین علت سرمایش یا به بیانی دیگر جذب و انتقال گرمای تولید شده اهمیت زیادی دارد. به منظور کاهش و کنترل دمای محیطی استفاده از چیلرهای صنعتی یک ضرورت محسوب میشود.
شاخه داروسازی یکی از زیرمجموعه های صنایع شیمیایی محسوب میشود. در این صنعت طی مراحل تولید اقلام دارویی نیاز به تجهیزات برودتی از جمله چیلر می باشد.
در بخش تهیه و نگهداری از مواد غذایی، برودت و جذب گرما یکی از ملزومات اساسی می باشد. در زنجیره انتقال و جابجایی مواد غذایی نیز نیاز استفاده از تجهیزات برودتی و سرمایشی احساس میشود.
در بازار کالای تهویه مطبوع، چیلر کارگاهی نام دومی برای چیلر های صنعتی می باشد. در واقع تفاوتی میان چیلر صنعتی و چیلر کارگاهی وجود ندارد.
چیلر های صنعتی به نوعی زیر مجموعه چیلر های تراکمی محسوب می شوند. از همین رو ساختاری مانند چیلر های تراکمی داشته و تفاوت چندانی ندارد. البته نوع کمپرسور چیلر های صنعتی را می توان با توجه به نیاز خود انتخاب کرد.
در بخش تولید و طراحی چیلر صنعتی، مهندسان با توجه به کاربری چیلر و میزان ظرفیت مورد نیاز، اقدام به طراحی چیلر های صنعتی با ظرفیت مناسب محیط می نمایند.
کمپرسور، اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط از اصلی ترین قسمت های چیلر هستند که در کنار سایر اجزای کنترلی عملکرد کلی چیلر را مدیریت می کنند. کیفیت قطعات در میزان بازدهی چیلر اثری مستقیم دارد. لذا توصیه می شود قبل از خرید، از کیفیت قطعات بکار رفته در تولید چیلر مطمئن شوید. در این زمینه می توانید با کارشناسان و مهندسان تهویه نوین مشورت کنید
میزان بازدهی و عملکرد چیلر صنعتی وابسته به پارامتر های متفاوتی می باشد. از مهم ترین آن ها می توان به نوع کمپرسور، کندانسور و سایر قطعات بکار رفته اشاره کرد.
عملکرد چیلر های صنعتی مشابه چیلر های تراکمی است و بازدهی تقریبا برابری دارند. با تفاوت که چیلر های صنعتی میزان استهلاک بیشتری دارند.
در برخی صنایع نیاز به آب با دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد می باشد. چیلر هایی که توانایی کاهش دمای آب زیر 5 درجه را دارند، چیلر زیر صفر می نامند. از آنجایی که چیلر های صنعتی در صنایع بزرگ استفاده می شود، مشخصا قابلیت زیر صفر بودن نیاز است.
چیلرهای صنعتی زیر صفر در صنایع لیزری و تزریق پلاستیک به صورت گسترده استفاده می شوند.
شاخص های مختلفی در تعیین قیمت چیلرهای صنعتی اثر گذار است. نوع کمپرسور، کندانسور، ظرفیت و… مهم ترین المان های موثر در قیمت چیلر صنعتی می باشند. برای اطلاع از آخرین قیمت های چیلر می تواید با کارشناسان ما تماس برقرار کنید.
پیش از خرید چیلر صنعتی باید محیط مورد نظر بررسی شود تا تعداد، نوع چیلر، ظرفیت و سایر مشخصه های مورد نیاز تعیین شود. در صورت انتخاب چیلر نا مناسب، ممکن است با هدررفت انرژی یا کاهش بازدهی مواجه شوید. کارشناسان فروش چیلرهای صنعتی تهویه نوین آماده مشاوره و راهنمایی شما می باشند.
2 Comments
مقاله بسیار جالبی بود. ممنون از شما
ممنون از توجه شما